1-fase-aansluiting omzetten naar een 3-fasenaansluiting meterkast

Wanneer u een huis heeft dat is aangesloten op het elektriciteitsnet, dan heeft u waarschijnlijk een 1-fase-aansluiting. Bij deze aansluiting loopt al de stroom met 230 volt via één kabel (fase) door uw huis. Dit is geschikt voor kleine huishoudens die gebruikmaken van standaard apparaten en kleine zonnepanelen. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van apparaten die meer stroom vragen, dan is een 3-fasenaansluiting meterkast handig. Deze aansluiting biedt meer zekerheid voor grote stroomverbruikers. Apparaten die veel stroom gebruiken zijn bijvoorbeeld:

  • Sauna’s
  • Keramische kookplaten
  • Grote zonnepanelen.
  • Elektrische warmtepompen
  • Oplaadpunt voor uw elektrische auto

Bij 3-fasenaansluiting gaat de stroom via drie kabels met 230 volt per kabel door uw huis. Door het verspreiden van de stroom wordt de meterkast minder belast, waardoor de kans op overbelasting lager is. Tegenwoordig hebben alle nieuwe huizen al een 3-fasenaansluiting, maar dat is bij oude huizen nog niet het geval. Weet u niet of uw huis een 3-fasenaansluiting meterkast heeft, dan kunt u contact opnemen met Instal4Charge. Onze installateur kan dan bij u kijken en u adviseren in uw keuzes.

Heb ik voor mijn laadpaal een 3-fasenaansluiting meterkast nodig?

Doordat steeds meer mensen elektrisch rijden, hebben meer mensen een laadpaal thuis nodig. Een laadpaal is een oplaadpunt met een elektrische aansluiting en stekker om elektrische voertuigen te kunnen opladen. Sommige auto’s zijn niet geschikt voor een 3-fasenaansluiting. Deze auto’s kunnen wel opgeladen worden, maar zullen laden met maximaal een derde van het laadvermogen van de laadpaal. Het zal wel veilig zijn uw auto te laden aan een laadpaal die een hoger vermogen kan leveren of meer fases heeft dan de auto. De laadsnelheid ligt dan lager. 

We vragen steeds meer van onze stroomnet, waardoor het handig kan zijn om uw aansluiting te verzwaren. Door het overstappen naar een 1-faseaansluiting meterkast kunt u uw vermogen verhogen, waardoor u minder snel op de limiet zit. Bij het verzwaren van uw aansluiting is de kans op een kortsluiting, schade aan apparaten en brandgevaar lager. Hierdoor kunt u de veiligheid van uw apparaten en uzelf beter garanderen.

Wat kan Instal4Charge voor u betekenen?

Wanneer u elektrisch rijdt of wilt rijden, dan zal u te maken krijgen met laadpalen. Hierdoor kan het zijn dat u een 3-fasenaansluiting meterkast nodig heeft, doordat u meer vermogen nodig heeft voor uw laadpaal. Het omzetten van een 1-fase-aansluiting naar een 3-fasenaansluiting vereist technische kennis. Wilt u een aanvraag doen voor het installeren van een laadpaal of het omzetten van uw aansluiting? Dan kunt u bij Instal4Charges terecht. Wij denken graag mee met uw aanvraag en kijken samen met u naar de beste mogelijkheden. Door onze korte levertijd kunnen onze gecertificeerde installateurs kort na uw aanvraag uw laadpaal installeren of uw aansluiting omzetten. Onze dienstverlening is beschikbaar voor zowel particulieren als zakelijke klanten. Dit betekent dus dat wij de elektrische laadpaal en 3-fasenaansluiting zowel bij u thuis als bij een bedrijf in orde kunnen maken.

Heeft u vragen over het omzetten naar een 3-fasenaansluiting meterkast? Of, wilt u meer weten over de mogelijkheden bij Instal4Charge? Neem dan contact met ons op via www.Instal4Charge.nl.

Reviews van Klanten

“Prima, sneller klaar dan gepland!!!”

“Installatie verzorgt door Abdel, erg vriendelijk, duidelijke uitleg en netjes en snel gewerkt. Klantgericht !”