Laadpaal installeren: de verschillende stappen

Zodra u overweegt om verder te gaan met het proces voor een laadpaal installeren, dan bent u natuurlijk benieuwd welke stappen er genomen worden. Zo bent u zelf goed voorbereid op de laadpaal installatie bij u thuis of bij uw bedrijf. Daarom zetten wij hieronder graag verder voor u uiteen hoe een laadpaal installeren bij Instal4Charge in zijn werk gaat. Heeft u desalniettemin vragen over de laadpaal thuis installatie of de installatie van een laadpaal bij uw zaak of bedrijf, schroom dan niet en contacteer ons! Wij beantwoorden graag uw vragen. U kunt het contactformulier invullen, waarna u binnen drie dagen antwoord ontvangt, ons telefonisch bereiken op donderdag en vrijdag via 030-6624268 of een mail sturen naar info@instal4charge.nl.

Laadpaal thuis installatie of bij een bedrijf

Het rijden van een elektrische auto heeft natuurlijk veel diverse voordelen. Daarom is het niet vreemd dat steeds meer mensen kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief ten opzichte van de traditionele benzine of diesel auto. U dient er echter wel rekening mee te houden dat de auto opgeladen moet worden. Dit kan natuurlijk op een centrale laadplek, maar het is ook prettig om een oplaadpunt bij uw werk of thuis te hebben. We raden u aan om de laadpaal thuis installatie of bij een bedrijf altijd te laten uitvoeren door professionele en kundige vakmensen. Zo moeten er bij een laadpaal installeren onder meer aanpassingen gemaakt worden in de meterkast. Hiervoor dient men over specifieke certificeringen en diploma’s te beschikken. Bent u van plan om een laadpaal wel zelf te installeren? Zorg dan dat u hier ervaring mee hebt of hulp krijgt van gecertificeerde installateurs.

Zo ziet een laadpaal installeren er uit bij Instal4Charge

Bij Instal4Charge bent u ervan verzekerd dat professionele, kundige, en gecertificeerde installateurs uw laadpaal installeren. Hieronder beschrijven wij de algemene stappen van de laadpaal installatie bij u thuis of bij een bedrijf:

  1. Allereerst starten wij met de voorbereiding van de meterkast. De installateur zal hoogstwaarschijnlijk een nieuwe groep aanmaken in uw huidige meterkast. Zodra hij of zij dit gedaan heeft, wordt er een kabel getrokken vanaf de meterkast naar de locatie waar de laadpaal zal komen te staan.
  2. Veelal kiest men ervoor om de kabel vanuit de meterkast naar de laadpaal locatie te verbergen onder de bestrating. Wij regelen dit ook voor u. Zodra we een gleuf hebben gegraven om de kabel in te plaatsen of een gat hebben geboord, leggen wij de bestrating en eventuele andere goederen terug op hun originele plek.
  3. In overleg met u wordt besloten waar de laadpaal geplaatst zal worden. Op de gewenste locatie zal onze installateur een gat of kuil graven om de laadpaal in te plaatsen. Uiteraard is het ook mogelijk om de lader aan een muur te plaatsen door enkele gaten te boren.
  4. Na de plaatsing van de laadpaal, zal de laadpaal installatie verder worden vervolgd. Dit doen we door de laadpaal uitgebreid te testen. Daarnaast zal u ter plekke van onze installateur uitleg krijgen over de werking van de lader. Hierna kunt u zelf de laadpaal activeren.
  5. Als onderdeel van de laadpaal installeren bieden wij uiteraard ook ondersteuning en onderhoud aan. In principe zal u geen problemen moeten ervaren na de laadpaal installatie en is ook onderhoud beperkt noodzakelijk. Mochten er toch problemen ontstaan of bent u niet tevreden over de werking van de laadpaal, dan komt onze installateur graag langs om hiernaar te kijk.

 

Wilt u uw laadpaal installeren door ons professionele team? Vraag dan nu uw offerte aan via https://instal4charge.nl/offerte-aanvragen/ of neem contact met ons op via de eerder genoemde kanalen!

Reviews van Klanten

“Prima, sneller klaar dan gepland!!!”

“Installatie verzorgt door Abdel, erg vriendelijk, duidelijke uitleg en netjes en snel gewerkt. Klantgericht !”