Moet ik mijn meterkast vervangen?

Als u even snel een boodschap moet doen of het huis moet schoonmaken, dan ontkomt u niet aan het feit dat elektra overal is. Tegenwoordig krijgen we te maken met steeds meer technologische ontwikkelingen, die ook weer stroom nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan de opmars van elektrische auto’s, waardoor er meer laadpalen nodig zijn die weer aangesloten moeten worden op het stroomnetwerk. Doordat we steeds meer vragen van onze meterkast moet die soms meer stroom geven dan mogelijk, hierdoor kunnen bepaalde apparaten stoppen met werken en dat noemen we een overbelasting. Bij een overbelasting dient u de meterkast uit te breiden of uw meterkast vervangen. Dit kan u beter overlaten aan een gespecialiseerde elektricien. Bij Instal4Charge kunnen wij het voor u op de juiste manier uitvoeren.

Wanneer moet ik mijn meterkast vervangen?

De meterkast is een belangrijk element in uw woning of bedrijfspand. De verdeling en beveiliging van stroom loopt via de meterkast. Doordat die een belangrijke functie draagt is het belangrijk dat de meterkast lang meegaat. Gelukkig gaat die ook 25 jaar lang mee. Mocht de meterkast op richting het einde gaan, dan kunt u merken dat de kwaliteit achteruit gaat. Hierdoor kunt u last krijgen van meer overbelastingen en stroomstoringen. U zou op dat moment de meterkast kunnen ontlasten door een uitbreiding van de meterkast. Mocht dit geen mogelijkheid meer zijn door bijvoorbeeld ouderdom, dan moet u de meterkast vervangen. 

Vooraf wordt er gekeken naar hoeveel groepen er nodig zijn voor het leveren van stroom door het hele gebouw. Groepen zijn alle apparaten die gezamenlijk verbonden zijn op de schakelaar. Elke groep kan maar een maximaal aantal kilowatt dragen. Gebruikt u meer, dan zal u meer groepen nodig hebben. Wanneer uw woning is voorzien van diverse apparaten zoals een airco, grote smart tv of krachtige inductieplaat, dan is het verstandig om een meterkast met een groot aantal groepen te nemen, bijvoorbeeld 12 groepen. Moet u uw meterkast vervangen? Dan is het ook handig om rekening te houden met toekomstige veranderingen.  Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan gezinsuitbreiding, het plaatsen van een aanbouw en de installatie van zonnepanelen en laadpalen. Deze veranderingen kunnen ook zorgen voor een overbelasting van de meterkast. Weet u niet precies hoeveel stoppen in uw meterkast u nodig heeft? Neem dan contact met ons op via www.Instal4Charge.nl. Wij zorgen ervoor dat één van onze gespecialiseerde experts, met al hun ervaring en kennis, gaat kijken naar uw meterkast.

Wat zijn de mogelijkheden bij Instal4Charge?

Heeft u een meterkast met oude stoppen? Of, moet uw meterkast vervangen worden? Dan kunt u terecht bij Instal4Charge. Wij kunnen uw meterkast vervangen met een 1-faseaansluiting en 3-fasenaansluiting. Instal4Charge installeert meterkasten volgens de NEN1010 norm, dit is een norm voor laagspanningsinstallaties. Naast de meterkast vervangen kunnen wij ook uw meterkast uitbreiden, dit doen wij met de volgende diensten:

  • Verzwaring van 3-fasenaansluiting naar 1-faseaansluiting
  • Hoofdschakelaar leveren en plaatsen
  • Aardlekschakelaar leveren en plaatsen
  • Installatieautomaat leveren en plaatsen
  • Aardlekautomaat leveren en plaatsen
  • Slimme meter leveren en plaatsen
  • NEN1010 opleveren
  • Gereed maken voor zonnepanelen of laadpaal installatie

Deze diensten worden bij uw thuis of bij uw bedrijf geleverd en ter plaatse geïnstalleerd. Tevens bieden wij u 6 maanden garantie aan op installatie en montage.

Mocht u vragen hebben? Of, wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via www.Instal4Charge.nl.

Reviews van Klanten

“Prima, sneller klaar dan gepland!!!”

“Installatie verzorgt door Abdel, erg vriendelijk, duidelijke uitleg en netjes en snel gewerkt. Klantgericht !”